Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, tüketicilerin Ayvalık’a gelmeden, internet aracılığıyla
yaşadıkları kentlerden Ayvalık zeytinyağını satın alırken daha çok coğrafi işaretli ürünleri
tercih etmelerini önerdi. Başkan Mesut Ergin, “Ayvalık Zeytinyağı, coğrafi bir üründür.
Çünkü en azından tüketicilerimizin, bu dolandırıcı firmalarca kandırılma oranları azalır”
diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

Tavsiyemiz gerçek Ayvalık zeytinyağı kullanın
Günümüzde sağlıklı beslenmenin her bireyin önceliği haline geldiğini belirten Başkan Mesut
Ergin, “Çünkü biliyorsunuz, bakıldığında çevremizde her türlü tağşişli ürüne rastlayabilmek
mümkün. Bugün tüm otoriteler zeytinyağıyla beslenme şeklinin, en sağlıklı beslenme şekli
olduğunu savunuyor. Bence tüketicilerimizin gerçekten sağlıklı beslenmek istiyorlarsa, hakiki
zeytinyağına ulaşabilmeleri gerekiyor. Bizim de bu konudaki tavsiyemiz, gerçek Ayvalık
zeytinyağlarını kullanmaları ve böylelikle de yaşam kalitelerini arttırmalarına yöneliktir”
dedi.

Ayvalık bir gastronomi şehridir
Ayvalık Zeytinyağının kısa sürede AB tesciline kavuşmasını beklediklerini vurgulayan
Başkan Mesut Ergin, “Ayvalıklı sanayicileri ve butik firmaların ürünleri de, Avrupa
ülkelerindeki marketlerin reyonlarında yerini alır. Zaten bu yönde çok ciddi girişim ve çabalar
var. Özellikle Ayvalık Ticaret Odası’nın bu yönde çok ciddi çabaları var. Ayvalık Belediyesi
olarak bizim de; zeytinyağını yanı sıra gastronomi alanındaki değerlerinin coğrafi işaret ve
patentlerinin tescillenmesine yönelik ciddi girişimlerimiz var. Biz de 5 yıldır Ayvalık
Mutfağının ve dolayısıyla gastronomisine ait damak lezzetlerinin hak ettiği noktaya
ulaştırılması için yoğun bir çabanın içindeyiz. Her defasında vurguladığımız gibi, Ayvalık bir
gastronomi şehridir. Tabi gastronomi kenti olabilmesinin ana unsuru da zeytinyağıdır.
Zeytinyağının yanı sıra deniz ürünleri, ot çeşitleri de bu unsurların bazılarıdır. Bu lezzetlerin
yapımında da zeytinyağı olmazsa olmazdır. Ayvalık bu anlamda da son derece şanslıdır.
‘Ayvalık, bir gastronomi kentidir’ derken, elimizdeki argümanlar çok kuvvetlidir. Bu yüzden
de biz, Ayvalık’ın gastronomi kenti olduğunu her fırsatta vurguluyoruz” dedi.

Ayvalık için zeytinyağının bir yaşam biçimi
Ayvalık için zeytinyağının bir yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Başkan Mesut Ergin şöyle
devam etti:“Bugün biz; kahvaltılarımızda, yemeklerimizde mutlaka kullanıyoruz. Ayvalıklılar
olarak bizler kahvaltı yaparken, soframızda ekmeğimizi banabileceğimiz bir zeytinyağı tabağı
olmazsa, bir eksiklik hissediyoruz. Üstelik zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgemizde
soluduğumuz hava bile farklı ve son derece sağlıklı. Zeytinyağı bizlere sağlıklı beslenmeyi de
beraberinde getiriyor. Biz Ayvalıklılar, zeytin ağacı ve zeytinyağının kokusuyla büyüdük, bu
yaşlara geldik. Çocukluğumuzda; fabrikaların zeytinyağı üretirken yaydığı o mis gibi
zeytinyağı kokularını ciğerlerimize çektik. Günümüzde o zeytinyağı kokusunu hissedenler,
‘Bu nasıl bir koku?’ diye düşünüyordur. Ama bizler o kokuları benimsemiş ve o kokularla
büyümüş insanlarız. O yüzden de zeytinyağı Ayvalık için sadece katma değerli bir ürün değil,
aynı zamanda da yüzyıllardan bu yana bir yaşam şekli haline gelmiştir.”
Daha fazla haber için belediyeler bölümünü ziyaret ediniz…
Farklı haberler için youtube, instagram, facebook, x sosyal medya hesaplarımızı takip ediniz…
