Reklam Bölümü
WTHA

Bültenimize abone olun, Gündemden haberdar olun!

Abone olduğunuzda WorldTürk'ün Kullanıcı Sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.
Reklam Ver

Ayvalık Gastrofest 3 gün Sürecek…

Türkiye’nin gözde turizm, deniz ürünleri, meze ve gastronomi merkezlerinden Ayvalık, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan GastroFest ile yerel mutfağını ve kültürel zenginliğini büyük bir organizasyonla vitrine taşıyor. Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen festival, 30-31 Mayıs ve 1 Haziran 2025 tarihlerinde Kırlangıç Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Gastronomi alanındaki köklü geçmişi ile Yayıncılık, Organizasyon ve Hospitality alanlarında faaliyetlerini sürdüren Sözen Grup iş birliği ile bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz “GastroFest Ayvalık” kentimizin zengin gastronomi kültürünün ulusal ve uluslararası alanda daha geniş bir şekilde tanınması için önemli bir fırsat sağlayacaktır” dedi.

Türkiye’nin gözde turizm, deniz ürünleri, meze ve gastronomi merkezlerinden Ayvalık, bu yıl
ilk kez düzenlenecek olan GastroFest ile yerel mutfağını ve kültürel zenginliğini büyük bir
organizasyonla vitrine taşıyor. Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen festival, 30-31
Mayıs ve 1 Haziran 2025 tarihlerinde Kırlangıç Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Gastronomi alanındaki köklü geçmişi ile Yayıncılık,
Organizasyon ve Hospitality alanlarında faaliyetlerini sürdüren Sözen Grup iş birliği ile bu yıl
ilkini düzenleyeceğimiz “GastroFest Ayvalık” kentimizin zengin gastronomi kültürünün
ulusal ve uluslararası alanda daha geniş bir şekilde tanınması için önemli bir fırsat
sağlayacaktır” dedi.


Ünlü şeflerle yapılacak atölye çalışmaları (workshoplar), ilham veren paneller, film
gösterimleri Ayvalık’ın gastronomi alanındaki ulusal ve uluslararası prestijini arttırmayı da
amaçladıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Ayvalık mutfağını ve
gastronomisinde önemli yer tutan Zeytin Zeytinyağı Markaları, Horeca (Otel / Restoran /
Kafe) işletmelerini, Profesyonel İş Ortaklarını, Şarküterileri, Mandıraları, Kooperatifleri,
Butik Üreticileri, Unlu Mamülcüleri, Tüketime Hazır Deniz Ürünleri markalarını tanıtmayı
hedefliyoruz” dedi. Ayvalık Mutfağı’nın Kalbine Yolculuk” temasıyla düzenlenen etkinlikte,
ünlü şeflerle yapılacak atölye çalışmaları (workshoplar), ilham veren paneller, film
gösterimleri, canlı müzik performansları ve yerel markaların stantları ziyaretçilere zengin bir
içerik sunacaklarını hatırlatan Başkan Mesut Ergin, GastroFest’in kentin gastronomi vizyonuna önemli katkılar sağlayacağını belirtti.


Festivalde, Ayvalık’ın gastronomi kimliği ulusal ölçekte daha da görünür kılınacak
Ayvalık, sahip olduğu zeytinyağlı mutfağı, deniz ürünleri ve yerel üretimiyle Türkiye’nin
sayılı gastronomi destinasyonlarından biri olduğunu dile getiren Başkan Mesut Ergin, “Bu
festival ile hem kültürümüzü tanıtıyor hem de üreticimizi destekliyoruz. Tüm halkımızı ve
misafirlerimizi bu eşsiz deneyimi paylaşmaya davet ediyoruz. Kültür-sanatla iç içe bir
atmosferde gerçekleşecek olan GastroFest, gastronomi meraklıları başta olmak üzere her
yaştan ziyaretçiye hitap eden içerikleriyle dikkat çekecek. Üç gün sürecek olan festivalde,
Ayvalık’ın gastronomi kimliğini ulusal ölçekte daha da görünür kılmayı hedefliyoruz” dedi.
Ayvalık’ın gastronomi alanındaki ulusal ve uluslararası görünürlüğü artacak
Etkinlik boyunca yerel lezzetlerin tadılabileceği alanların yanı sıra üretici stantları, slow food
sunumları ve Ayvalık’ın coğrafi işaretli ürünlerine dair bilgilendirme köşelerinin de yer
alacağını ifade eden Başkan Mesut Ergin, şunları söyledi: “Festival, Ayvalık’ın gastronomi
dünyasında daha fazla yer alması, kentteki yeni gastronomik mekanların ve destinasyonların
keşfi ve birçok farklı kültürle yoğrulmuş Ayvalık Mutfağı’nın tanınması ve “Gelecek
Kuşaklara Aktarılması” için kritik bir rol oynamaktadır. Bu festival ve kapsamındaki iş
birliği, Ayvalık’ın gastronomi alanındaki ulusal ve uluslararası görünürlüğünü artırmakla
kalmayıp, aynı zamanda Ayvalık mutfağının modernizasyonuna ve gelişimine de katkı
sağlamaktadır. Özellikle Ayvalık Markaları için büyük bir prestij kaynağı olacak bu festival,
Ayvalık Mutfağı’nın daha fazla tanınması, Gastronomi Turizmi payının artarak turizm sezonunun 12 aya yayılması ve yer alacak marka ve paydaşların ulusal ve uluslararası
başarıya ulaşmalarını sağlayacak önemli bir yol haritasıdır.”

WorldTurk Reklam

Kimler katılıyor

Festivale gastronomi dünyasının yakından tanıdığı önemli isimler de, şef, moderatör ve
konuşmacı olarak katılıyor
Tahsin Fettahoğlu-İskele Balık Kurucusu, Ziya Kaçar-Calipso Restaurant Kurucu Ortağı,
Mehmet Gök-Bocuse d’Or Türkiye Başkanı & Reserved Restoran Kurucusu ve Şefi &
Danışman Şef, Aylin Yazıcıoğlu-Danışman Şef, Mete Apaydın-Portakal Bahçem Kurucusu,
Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu-Yöresel Ürünler & Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı
YÜciTA Başkanı, Mehmet Ali Börtücene-The Rabbit Hole Restaurant & Olympos Mountain
Lodge Kurucusu & Şefi, Elif Ovalı-Teofarm Kurucusu, David Andrew Shipman-Nişantaşı
Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfak Direktörü, Zehra Dilistan-
ShipmanNişantaşı Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı, Süreyya
Üzmez-Trilye Restoran Sahibi & Gurme-Yazar, Volkan Arık-Lokanta by Divan Executive
Chef, Vedat Başaran-Türk Mutfağı Araştırmacısı, Şafak Erten-Jw Marriott,
İstanbul Bosphorus Hotel Executive Chef, Baykaner Gönen-Akra Antalya Hotels Executive
Chef, Yusuf Gülyiyen-Grand Hyatt İstanbul Executi ve Chef

Daha fazla haberler için belediyeler bölümünü ziyaret ediniz…

Farklı haberler için youtube, instagram, facebook, x sosyal medya takip ediniz…

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bültenimize abone olun, Gündemden haberdar olun!

Abone olduğunuzda WorldTürk'ün Kullanıcı Sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.
WorldTurk Reklam