Reklam Bölümü
WTHA

Bültenimize abone olun, Gündemden haberdar olun!

Abone olduğunuzda WorldTürk'ün Kullanıcı Sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.
Reklam Ver

BAŞKAN BOZBEY ULUSLARARASI BURSA GASTRONOMİ FESTİVALİ LANSMANINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tescilli lezzetlerini dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlediği ‘Gastronomi Festivali’nin 3’üncüsü, 13-14-15 Eylül tarihlerinde ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla düzenlenecek. Bu yıl uluslararası düzeyde yapılacak olan festivalde, 7 farklı ülke ve 10 farklı şehirden katılımcılar yer alacak. Geçmiş yıllardan farklı olarak Bursa’ya özgü ürünlerin, tatların ve Bursa’ya özgü ürünlerle üretilen yenilikçi lezzetlerin öne çıktığı bir festival olacağını söyleyen Başkan Bozbey, “Sofralarımızın bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Bursa’nın sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen ‘Gastronomi Festivali’nin üçüncüsü, 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Park’ta yapılacak. Geçmiş yıllardan farklı olarak Bursa’ya özgü ürünlerin, tatların ve Bursa’ya özgü ürünlerle üretilen yenilikçi lezzetlerin öne çıkacağı festivalde, gastronomiye dair yarışmalar, söyleşiler, atölyeler düzenlenecek. Renkli ve öğretici bir yolculuğun sunulacağı festivalde, misafirleri yöresel tatların ön planda olacağı stantlarda keyifli bir lezzet durağı bekliyor olacak. Festivale destek olan üretici kadın kooperatifleri de yörelerinin en özel lezzetlerini ziyaretçilerle paylaşacak. Bu sene uluslararası niteliğe bürünen festivalde, aralarında Bulgaristan, Ukrayna, Yunanistan ve Çin’in de olduğu 7 farklı ülke ve 10 farklı şehirden katılımcılar yer alacak.

İncir bahçesinde tanıtım toplantısı
Bu yıl ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla düzenlenecek lezzet şöleninin tanıtım toplantısı Kestel ilçesi Çataltepe Köyü’ndeki bir kara incir bahçesinde yapıldı. Toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Pınar Işıkyıldız’ın da aralarında olduğu belediye bürokratları, iştiraklerin yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Taner Hoş, Şef Dr. Esat Özata, Uludağ Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Fatih Yıldırım, şefler, çiftçiler ve basın mensupları katıldı. Hazırlanan tadım masasında yaban mersini, incir, ahududu, şeftali, anjelika reçelleri, kekikli zeytinyağı, kulaca salça, yeşil ve siyah zeytin, armut, şeftali, incir, yaprak sarması, köy peyniri, manda yoğurdu, armut pekmezi, domates, salatalık, Yenişehir biberi, köy ekmeği, enginar, börek, enginar tatlısı, patatesli kıvrım böreği, tahanlı pide, cevizli lokum, simit, kestane, çam, ıhlamur, Sadağı Kanyonu balı, Gedelek turşusu ve kahvaltılık zeytinyağı gibi geniş bir yelpazede sunulan yöresel tatlar yer aldı.

WorldTurk Reklam

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bültenimize abone olun, Gündemden haberdar olun!

Abone olduğunuzda WorldTürk'ün Kullanıcı Sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.
WorldTurk Reklam