Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Kayseri mutfağının tanıtılacağı Gastronomi Günleri başladı. Kayseri merkez ve ilçelerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden konuklarda gastronomi fuarına yoğun ilgi gösteriyor. 1 milyon metrekaresi yeşil alan olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi etkinlik alanında gerçekleşen Kayseri Gastronomi günleri 3 gün boyunca çeşitli etkinlikler eşliğinde sürecek.
Gastronomi festivali boyunca Kayseri mutfağına ait yemek çeşitleri; Kayseri Yağlaması, Katmeri, Tandır Böreği, Kurşun Aşı, Kayseri Nevzinesi, Yağ Mantısı, Tepsi Mantısı, Fırın Ağzı Kebabı, Gül Baklavası, Çemen olmak üzere çok çeşitli yöresel lezzetler halka sunuluyor.
Öte yandan yarışmalara katılan Kayserililer gastronomi günleri kapsamında kente gelen ünlü şefler ile bir araya geliyor. Yarışmacılar hazırlamış oldukları yemekleri ünlü şeflere sunarak en lezzeti yemeği yapmayı hedefliyorlar. Çeşitli dallarda ödüllerinde verileceği festival Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 3 gün sürecek etkinliklerle ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.