Denizli, 19-23 Ekim tarihleri arasında 2’ncisi gerçekleştirilecek Gaziantep Yöresel Lezzet Şenliğine ev sahipliği yapacak. 5 gün sürecek şenlikte, kurulacak 38 stantta Gaziantep’in meşhur damak lezzetlerini Denizli halkı tatma imkanı bulacak.
Denizli Gaziantepliler Dernek Başkanı Masum Demirel ve Gaziantepliler Derneği Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve fuarın koordinatörlüğünü üstlenen Bilal Şengüloğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyerek, lezzet fırtınası yaşanacak 2. Gaziantep Yöresel Lezzet Şenliğine tüm Denizli halkını davet etti.
TÜM DENİZLİ HALKINI DAVET ETİ
Gaziantep’e yöresel dünya lezzetlerini Denizli halkına sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Denizli Gaziantepliler Dernek Başkanı Masum Demirel, “Gaziantep’imizin tatlılarından baharatlarına, kuruyemişlerinden yemeklerine geniş bir yelpazede ürünleri Denizli halkımızın damak lezzetine sunacağız. Çok özenle ve itinayla festivalimize hazırlandık. Tüm Denizli halkımızı 19 Ekim Cumartesi günü İncilipınar Parkı karşısında Zübeyde Hanım caddesi üzerinde bulunan cuma pazarı alanında kurulacak şenliğimize bekliyoruz” dedi.
“GAZİANTEP’İ DENİZLİ’YE GETİRDİK”
Gaziantepliler Derneği Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve fuarın koordinatörlüğünü üstlenen Bilal Şengüloğlu ise, gerçekleşecek festivalle ilgili şu bilgileri verdi, “Gaziantep’in Denizli’mize selamlarını getirdik. Bu arada Gaziantep’in damak çatlatan yemeklerini, tatlılarını, içeceklerini, yöresel ürünlerini Denizli’mize getirdik. Cumartesi günü festival alanımızda tamamı Gaziantep ürünlerinin olacağı 38 standımızla, lezzet fırtınası yaşatacağız. Şenliğimizde tamamen ürünlerimiz Gaziantep ürünleri olacak. Dışarıdan başka hiçbir ürün olmayacak. Her bir esnafımızın standında Denizli halkımıza sunacağı ürünler, tüm kontrolleri yapılmış, halis muhlis Gaziantep ürünleri olacak. Taklit, tağşiş ürünlere asla geçit vermedik, vermeyeceğiz. Şenliğimize, tüm detaylarıyla özenle hazırlandık. Gaziantep’imizin gastronomi zenginliğini en iyi şekilde Denizli halkımıza sunacağız. Denizli halkımıza, damak çatlatan Gaziantep mutfağını getirmenin mutluluğu içindeyim. Halkımızı şenliğimize bekliyorum” dedi.
FESTİVALDE EĞLENCE VE GASTRONOMİ BİR ARADA OLACAK
19-23 Ekim tarihleri arasında Zübeyde Hanım caddesi üzeri cuma pazarı alanında 2’ncisi gerçekleştirilecek Gaziantep Yöresel Lezzet Şenliğinde müzik ve eğlence dolu anlarda yaşanacak. Festivalde sahne alacak Grup Kervan, Gaziantep Sıra Gecelerinin coşkusunu Denizli’ye taşıyacak.
Festivalde Gaziantep’in şu ürünleri Denizli halkını bekliyor, “
Gaziantep’in meşhur kuruyemişleri, Antep Fıstığı, pestil, köme, muska, sucuk… Yöresel baharatlarıyla öne çıkan Gaziantep İslahiye biberi, İslahiye salçası ve İslahiye Pekmezi, Oğuzali patlıcan ve biber kurulukları…
Gaziantep’in çeşit çeşit türde damak çatlatan baklavaları ve katmerleri… Gaziantep’in kebap çeşitleri, dürümleri, yöresel yemekleri, dolmaları, içli köftesi, çiğ köftesi, ciğer kavurması… Milli yemekleri olarak kabul etikleri nohut dürümü….”