Türkiye’nin nar üretiminde 5. sırada yer alan Denizli’de, uygun iklim koşulları sayesinde nar üretiminde öne çıkan Pamukkale ilçesinde nar hasadı başladı.

Pamukkale’nin Irlıganlı Mahallesi’nde düzenlenen hasat etkinliğine, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Nevzat Zayim, ilçe müdürleri, teknik personel, muhtarlar ve üreticiler katıldı.
Hasatta konuşan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, üretimin önemine vurgu yaparak;
“Üreticilerimizin gerçekten emeklerine sağlık. Geçen yıllar üretimin ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi. Üreticilerimize her türlü desteğin verilmesi büyük önem arz etmektedir. Bölgemiz tarımsal üretim anlamında ciddi bir potansiyele sahip. Tarım teşkilatımız ve Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu üretim planlaması ve yeni destekleme modeli ile daha etkili, verimli bir üretim gerçekleştirmiş olacağız. Bugün başlayan nar hasadının bütün çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da narın hem iç piyasada hem de ihracatta önemli bir katma değer sunduğunu vurgulayarak;
“Bugün Pamukkale’nin Irlıganlı Mahallesi’nde üreticimiz Mehmet Ali Yılmaz’ın bahçesindeyiz. Nar hasadımızı Sayın Valimizle birlikte başlattık. Nar üreticilerimize kolaylıklar diliyor, bereketli bir sezon olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Nevzat Zayim ise yaptığı açıklamada;
“İlimizde yaklaşık 25 bin dekar alanda Hicaz narı yetiştirilmektedir. Hicaz narının kalitesi ve brix değeri oldukça yüksek olup, üretilen ürünün %70-80’i ihracata gitmektedir. Akdeniz meyve sineği ve unlu bit zararlısına karşı biyoteknik ve biyolojik mücadele çalışmaları yürüttük. Böylece ürün kalitesi artırılarak ihracatçı firmalar için daha cazip hale getirildi. Bu yıl Denizli’de 50-60 bin ton rekolte beklenmektedir.” dedi.

2025 yılı üretim sezonunda Pamukkale ilçesinde 82 üretici ile 161 hektar alanda Nar Entegre Mücadele çalışmaları yürütüldü. Bu çalışmalar kapsamında özellikle turunçgil unlu biti zararlısına karşı mücadele edilerek ürünlerin kalitesi korundu.
