Ayvalık Belediyesi, 7. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda Ayvalık’ın tüm
değerlerini tanıtarak ilgi odağı oldu.
Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Ticaret Odası ortaklığında, yerel paydaşların da katılımı ile
gerçekleştirilen Gastronomi Konferansı 19 – 20 Kasım tarihleri arasında İstanbul Haliç
Kongre Merkezi’nde yapıldı. Ayvalık Belediyesi standı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi ile
karşılandı.
Türkiye ile dünya gastronomisi arasında köprü görevini sürdüren ve dünya gastronomisinin en
önemli kongrelerinden olan Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, bu yıl yeni
konseptleriyle “Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik” temasıyla gerçekleştirildi. Ayvalık
Gastronomisi’ni tanıtım çalışmalarında, fuarlardan, kongrelere her alanda başrol yapan
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin; “Türk ve dünya lezzetleri arasında Ayvalık
Mutfağı’nı yöresel otlardan, deniz ürünlerine, coğrafi işaret kazandırma çalışmalarını
gerçekleştirdiğimiz Girit leblebisinden lor tatlısına, sakızlı kurabiyeden peynir çeşitlerimize
paydaşlarımızla birlikte, bir çok ürünle en iyi şekilde temsil ediyoruz. Ayvalık standı çok
sayıda katılımcının yanı sıra geleceğin aşçılarından, gurmelere, köşe yazarlarından, ünlü
isimlere gün boyunca konuk ağırladı. Doğanın, tarihin, mimarinin ve gastronominin başkenti
Ayvalık, asırlardır yaşayan mutfağı ve muhteşem yiyecekleri tüm katılımcılara en iyi şekilde
sundu” dedi.