Malatya’da Büyükşehir Belediyesi, tasarladığı ve hayata geçirdiği projelerle 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmaya devam ediyor. Ekonomik hayattan sosyal hayata, spor ve kültür sanata kadar 7’den 70’e herkese dokunan projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatyalılarında büyük sevgisini kazanıyor
Depremlerin vurduğu Malatya. Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen projelerle küllerinden yeniden doğuyor. İlin hemen her ilçesine hizmetleri eşit dağıtma çabası içerisinde olan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hayata geçirdiği projelerle, bir yandan depremin yaralarını sarıyor bir yandan da Malatya’yı geleceğe taşıyor. Altyapı çalışmalarından. Üst yapıda gençlere yönelik projeler, kültür sanat projeleri, ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak projeler, Malatya’nın sembolü kayısının katma değerinin artırılması gibi şehrin marka değerini artıracak çalışmaları ekibi ile birlikte hayata geçiren Başkan Gürkan, hemşerilerinin de taktirini topluyor. Malatya’da hayata geçirilen her projenin ihtiyaca cevap vermesine özellikle dikkat ettiklerini ve ortak akılla hayata geçirdiklerini kaydeden Gürkan, “7’den 70’e herkese dokunan çalışmalar yapıyoruz. Malatya 6 Şubat’ta büyük acılar yaşadı, acıları unutmadık yüreğimize gömdük Malatya’yı geleceğe taşıma gibi bir vizyonumuz var bunu da ihmal etmedik” dedi. İşte geniş bir vizyonla Malatya’yı geleceğe hazırlamak şehrin ekonomik, spor ve kültürel kalkınmasına katkı sağlayacak projelerden bazıları:
100. YIL KENT PARKI: Şehir merkezinde çevresi ile birlikte 400 bin metrekarelik alan üzerine kurulan 100. Yıl Kent Parkı, Türkiye’nin en büyük parkları arasında yer aldı. Parkı benzerlerinden ayrı kılan özelliği ise hem kentsel hem kırsal peyzaj ile bezenmesi. Malatyalılar parka geldiğinde hem endemik bitkileri hem kırsal alanda karşılaşacakları bitkileri aynı ortam içinde görebilme imkanına sahip. Vatandaşlara yeşil alanıyla nefes aldıran park, çocuk oyun alanları, kay kay pistleri, oyun grupları 20 bin metrekare alan üzerine kurulu havuzu, piknik alanları, bisiklet yolları, oturma alanları ve kafeteryaları ile bir yaşam alanı olarak tasarlandı.
ARGUVAN SPOR SALONU: Arguvan ilçesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen kapalı spor salonu; voleybol, basketbol ve tenis gibi birçok spor branşında gençlerin hizmetine sunuldu. Salon aynı zamanda amatör spor branşlarına da kapılarını açacak. 500 seyirci kapasiteli salon, bölgesel maçlara da ev sahipliği yapacak.
SÜRGÜ FUTBOL SAHASI: Doğanşehir ilçesinde FİFA standartlarında yapılan futbol sahası, gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarmalarına fırsat verecek. Tribünleri ve sosyal alanları ile bir kompleks olarak inşa edilen tesisin Doğanşehir’e hayırlı olmasını temennisinde bulunan Başkan Gürkan, 13 ilçeye de spor tesisi kazandırmış olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.
BEYDAĞI GENÇLİK KAMPI: Beydağı Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer alan ve 45 dönümlük alan üzerine inşa edilen Gençlik Kampında; 250 yatak kapasiteli kamp alanı, açık ve kapalı spor salonu, idari bina, lojman, nizamiye binası, açık otopark, macera parkuru, koşu parkuru, bisiklet yolları bulunuyor. 75 dönüm yeşil alan içerisindeki Gençlik Kampı’nda kamelyalar, çocuk grupları, yürüyüş ve koşu yolları da bulunuyor.
ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ: Arslantepe Höyüğü’nün hemen yanında inşasına başlanan Arslantepe Karşılama Merkezi, Malatya’nın tarihine ve turizmine büyük katkı sağlayacak. Merkez, iki yıl önce UNESCO Dünya Miras Listesine alınan Aslantepe Höyüğü’ne ilginin artması, ziyaretçi sayısının her geçen gün daha da fazla olması nedeniyle oluşan ihtiyaca da cevap verecek. İçinde kafeterya, çok amaçlı salon, simülasyon alanının bulunduğu merkezde hem geçmiş toplumların yaş…
Add a comment