Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan Anadolu Yayıncılar Derneği bünyesindeki 60 televizyon ve 45 radyo ile sosyal medyadan yayımlanan “100. Yıl Seçimi Programı”nda önemli açıklamalarda bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan programda seçim bölgesi Antalya’yı anlattı. Başkan, “Antalya Türkiye’nin en büyük tarım şehridir. 1.2 milyon ton hububat üretimi, 5 milyon ton sebze üretimi ve 1.2 milyon ton da meyve üretimi ile Türkiye’nin en büyük üreticisi olan ilimizdir. Yıllık tarımsal hasılası da 30 milyar liranın üzerinde olan bir şehrimizdir. Antalya devletine sürekli katma değer üreten bir şehrimizdir” dedi.
MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan programda sözlerine şöyle devam etti:
“Seçim öncesinde sahada olduğumuz için seçmenle rahat konuşabiliyoruz. Sayın Genel Başkanımız tüm teşkilatları diri tutarak seçim öncesi bizi seçime hazırlamış ve bizi rahatlatmıştı. Diyorlar ki biz oyumuzu milletvekili seçimlerinde size vereceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey demişti ki milletvekili sayımızı arttıracağız, vatandaşlarımız bu cümlenin altını dolduracak. Buna inanıyoruz.”
“Kızıl Elma hedeflerimiz bir bir gerçekleşiyor”
Başkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin süreçleri önceden gördüğünün altını çizerek “100 yıl seçimi çok önemli. Türkiye 2. Yüzyılına başlayacak. Bizim Turan dediğimiz Kızıl Elma hedeflerimiz bir bir gerçekleşiyor.
Türk Devletleri Teşkilatının kurulmasıyla birlikte bizim Turan ülkümüzün de adımları atılmış oldu. Türkçe konuşan ülkelerden Türk Devletleri Teşkilatına evrildik. Bu arada Macaristan gibi AB üyesi bir ülkenin de bu yapının içerisinde olması çok önemli. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak Türkiye Yüzyılına çok hazırlıklı giriyoruz” diye konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Rusya ve Ukrayna arasında oluşturulan tahıl koridoruna destek verdiğini belirten Başkan sözlerine şöyle devam etti:
Türkiye yüz yılın gıda sorununu çözdü”
“Türkiye yüz yılın gıda sorununu çözdü. En önemli konuların arasında Afrika ülkelerinin gıdaya ulaşımı vardı. Türkiye bu konuda çok özel bir şey daha yaptı. Rusya ücretsiz buğday verdi ve Türkiye de bunu una çevirdi. Şu anda dünyanın en büyük un üreticisi Türkiye. Ülkemizde 100 milyon ton un üretimi var. Ve bundan da 14.7 milyar dolar Türkiye’nin katma değer olarak kazandığı para var. Türkiye diğerlerinin para ile satmadığı ürünü Rusya ücretsiz verdi. Türkiye de bunu una çevirip Afrika ülkelerine bilabedel un gönderdi.
Pandemi süreci
Türkiye pandemi sürecini en az hasarla atlatan ülke. Fabrikalarımız durmadı, tarımsal faaliyetlerimiz durmadı, çiftçilerimize izinler verildi. Ama bir çok ülkenin ürünü tarlada kaldı. Türkiye, Covid sürecinde şehir hastaneleriyle birlikte süreci en az hasarla atlatan bir ülke oldu. Aynı zamanda tarımsal hasılası ve sanayi üretimini durdurmayarak Avrupa’nın bir çok ülkesine hijyen malzemeleri gönderdi. Afrika’ya doğru düzgün aşı gönderen tek ülke Türkiye. Genel Başkanımız da bu konuda hükümete sonuna kadar destek verdi. Türkiye bu süreçte Avrupa değil, dünyanın takdirini kazandı. Türkiye bu süreçte ambulans uçaklarla 100 bine yakın insanımızı ülkemize getirdi ve ücretsiz bir şekilde tedavi etti. Dünyanın bütün ülkelerinde ücret alınırken, Türkiye bunu ücretsiz yaptı.
9 IŞIĞIMIZDAN BİR TANESİ KÖYCÜLÜKTÜR
9 ışığımızdan bir tanesi de köycülüktür. Bir tanesi de endüstri ve teknikçiliktir. Köycülükle endüstri teknikçiliğini birleştirdiğiniz zaman modern tarım, modern sanayi bunun içiresinden çıkıyor. Milliyetçi Hareket Partisi gelecekteki tarım kentleri projesiyle ve hazırlıklarıyla süreç içerisinde tarımın daha entansif hale getirilmesiyle ilgili, bio yakıtların sürekli olarak çift…