Reklam Bölümü
WTHA

Bültenimize abone olun, Gündemden haberdar olun!

Abone olduğunuzda WorldTürk'ün Kullanıcı Sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.
Reklam Ver

DSO MECLİSİ HAZİRAN AYI OLAĞAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Denizli Sanayi Odası (DSO) Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı, Odamız Müjdat Keçeci Meclis Salonu’nda yapıldı.
Toplantı, Meclis Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu’nun oturumu açmasıyla başladı.
Meclis’in gündeminde ihracat, istihdam ve büyüme rakamları, göçmen işgücünün entegrasyonu ve işgücü ihtiyaçları, GSYH’nin yıllara göre seyri, Kamuda Tasarruf Paketi, YP Kredi Kullanımı ve getirilen sınırlama, Hanehalkı Sosyal Yardımları, Kayıt Dışı Ekonomi ile Mücadele gibi önemli başlıklar yer aldı.
Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, gündemde yer alan önemli başlıklar, güncel veriler, Mayıs Ayı Oda Faaliyetleri ve gelecek ay yapılması planlanan çalışmalar hakkında Meclis Üyelerini bilgilendirdi.
Başkan Kasapoğlu, Denizli Sanayi Odası’na Mayıs Ayında kaydı yapılan 11 yeni üyemizi tebrik ederek konuşmasına başladı. Kasapoğlu, “Büyüyen ve güçlenen Denizli Sanayi Odası’na bu ay kaydı yapılan, sanayi ve iş dünyasına katkı sağlayacağına inandığım yeni üyelerimizle, aynı çatı altında buluşmuş olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.
“BÜYÜMENİN İTİCİ GÜCÜ YENİDEN İNŞA VE İÇ TÜKETİM”
DSO Haziran Ayı Meclis Toplantısında; büyüme, ihracat ve istihdam rakamlarını değerlendiren Başkan Selim Kasapoğlu, “Hanehalklarının harcamalarının artmış olması bize iç talebin güçlü olduğunu gösteriyor. Artan hanehalkı harcamaları, dayanıklı tüketim malları, giyim ve gıda gibi sektörleri olumlu etkiledi. Açıklanan rakamlara baktığımızda, inşaat sektörünün ve hanehalkı tüketim harcamalarının temel belirleyici olduğunu görebiliyoruz. Bu konuda geçtiğimiz yılın şubat ayında yaşadığımız büyük felaketin sonuçlarını bir kenara atamayız. Ayrıca, bu rakamlarda yatırımların da büyümeye ciddi katkısı var.” diye konuştu.
“BÜYÜMEYİ REFAHA DÖNÜŞTÜREBİLMEK İÇİN ÜRETİM VE İHRACAT ŞART”
Kasapoğlu, “Sanayideki büyüme yüzde 4,9. Bu her ne kadar üretim anlamında olumlu bir rakam olsa da genel ortalamanın altında kalması sebebiyle dikkat çekilmesi gereken bir sonuç. Büyümeyi refaha dönüştürebilmek için üretim ve ihracat şart. Ülkemizin, ekonomimizin büyüme rakamlarını üretimden ve ihracattan almamız gerekiyor.” dedi.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bültenimize abone olun, Gündemden haberdar olun!

Abone olduğunuzda WorldTürk'ün Kullanıcı Sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.
WorldTurk Reklam