İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in üreticinin alın terini katma değerli ürüne dönüştürdüğü İzmirli markası sütlerin ardından İzmirli tereyağını da piyasaya sürdü.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen ve Cumhuriyet’in 100’üncü yılında kapılarını açan 100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası’nda üretilen “İzmirli Tereyağı” piyasaya sürüldü. Küçük üreticinin sütlerini piyasa değerinin üstünde alarak katma değerli ürünlere dönüştüren fabrika, İzmirli süt ve peynir ürünlerinin ardından sağlıklı ve lezzetli İzmirli tereyağını Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı şubelerinde ve “ izmirliden.com” sitesinden satışa sundu.
Süt ve tereyağının ardından İzmirli dondurma
Fabrikada üretilen ve ihracat başarısına imza atan feta, tulum, eski kaşar ve beyaz peynir ürünlerinin yanı sıra ilk kez 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda tanıtılarak büyük beğeni toplayan İzmirli dondurma da yakında tüketiciyle buluşacak. Deneyenlerden tam not alan İzmirli Dondurma, kısa süre içerisinde market raflarında yerini alacak.