İzmirli Gazeteciler, ‘Sansür Yasası’na ‘Hayır’ dedi « World Turk

11 Kasım 2024 - 01:09

Gazeteci, haber ve program spikeri, seslendirmen, dublaj sanatçısı

Nurgül Yılmaz

İzmirli Gazeteciler, ‘Sansür Yasası’na ‘Hayır’ dedi

‘Dezenformasyonla Mücadele’ adını taşıyan ancak basın ve sosyal medyaya baskı altına alacak yeni yaptırımlar getiren düzenlemeye karşı çıkan ve aralarında İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve İGC üyelerinin de bulunduğu gazeteciler, bu kez Ankara’da Ulus Meydanı Atatürk Anıtı önünden seslendi. Kalemlerini bırakan gazeteciler, ‘Sansür Yasası’na ‘hayır’ diyerek Türk ve ulusal basında ses getirirken, yasa tasarısının ‘şimdilik’ geri çekildiği öğrenildi.

resmin alt tagı
İzmirli Gazeteciler, ‘Sansür Yasası’na ‘Hayır’ dedi
Son Güncelleme :

23 Haziran 2022 - 15:40

70 views

Aralarında İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Can Güleryüzlü, Parlamento Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Kemal Aktaş ve diğer meslek örgütleri başkanlarının da yer aldığı gazeteciler, TBMM’de komisyonlarda kabul edilen ve ‘sansür yasası’ olarak tanımlanan yasa teklifine tepki göstermek için bu kez Ankara’da toplandı ve ‘susmayacaklarını’ açıkladı.  Yapılan açıklamada tasarının içinde baskı unsurlarının olduğu vurgulanırken, “Bu yasada gazeteciler yok, gazetecilerin görüşleri yok, basın özgürlüğü yok diyoruz.  Bir kez daha bu yasada susturmak, korkutma ve hapsetme var diyoruz.  Biz gazeteciler bu yasanın geri çekilmesini istiyoruz” denildi.

 Ortak tepkinin ardından yasa teklifinin parti gruplarınca daha fazla müzakere edilebilmesi için ‘şimdilik’ ertelendiği belirtildi.  İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Dezenformasyona karşı önlem, bağımsız habercilik üzerinden alınamaz.  Meslek örgütleri ile mücadeleyle ancak yol alınabilir. Ceza kanunu da yeni bir suç tanımını kabul etmiyor, mesleğin önünü birlikte açarak dünya basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye’yi ön sıralara taşımak istiyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.