Reklam Bölümü
WTHA

Bültenimize abone olun, Gündemden haberdar olun!

Abone olduğunuzda WorldTürk'ün Kullanıcı Sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.
Reklam Ver

22 TEMMUZ’DA BAŞVURULAR SONA ERECEK!

KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLERE 250 BİN TL’YE VARAN DESTEK!

KOSGEB, uzun yıllardır sürdürülen, ustalık gerektiren ve kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere 250 bin liraya kadar destek sağlayacak. Program kapsamında, usta-çırak ilişkisi çerçevesinde yeni zanaatkârların yetiştirilmesi amaçlanıyor. Programdan faydalanmak isteyen işletme sahipleri, başvuruları Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’ne yapacak. 22 Temmuz 2022 tarihine kadar vatandas.ktb.gov.tr internet adresinden elektronik olarak ön başvuru yapılabilecek.

Ustalık gerektiren ve kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin gelecek kuşaklara aktarılması için harekete geçen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile iş birliği gerçekleştirdi. Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Desteği ile usta-çırak ilişkisi çerçevesinde yeni zanaatkârlar yetiştirilmesine destek sağlanacak. İş birliği kapsamında kültürel miras unsuru olarak icrası ustalık becerisi gerektiren, geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faaliyet gösteren işletmelerin güçlendirilerek hayatta kalmalarını ve birikimin gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere 250 bin TL’ye varan destek sunulacak.

WorldTurk Reklam

BİRÇOK AŞAMA İÇİN AYRI DESTEK

KOSGEB’in başlattığı destek programı kapsamında işletmelere, işletme ve yetiştirme amaçlı destek oranı 150 bin TL, kuruluş işlemleri desteği için 5 bin TL, makine ve teçhizat ihtiyaç desteği olarak 50 bin TL, işletmenin tanıtım ve pazarlama hizmetleri için ise 45 bin TL olmak üzere toplamda 250 bin TL’ye varan destek sağlanacak. Programdan faydalanmak isteyen işletme sahipleri, başvuruları Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’ne yapacak. 22 Temmuz 2022 tarihine kadar vatandas.ktb.gov.tr internet adresinden elektronik olarak ön başvuru yapılabilecek. Ön başvuruyu geçen işletmeler Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programına 15/08/2022 ile 02/09/2022 tarihleri arasında KOSGEB-KBS üzerinden başvuru yapabilecekler. Program süresi bir yıl olurken, başvuru şartlarını sağlayan işletmelerin başvuru yapabileceği açıklandı.

KOSGEB’E BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

KOSGEB’e başvuru şartları ise, ön başvuru sürecini geçmiş olması, Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek kişi statüsünde olması, KOBİ Bilgi Sistemi üzerinde kayıtlı ve aktif durumda olması ve KOBİ bilgi Beyannamesinin güncel olması gerekiyor.

NE GİBİ DESTEKLER SAĞLANACAK?

*Program kapsamındaki destekler Kuruluş desteği, kapsamında program başvuru tarihi itibariyle son bir yıl içinde gerçek kişi statüsünde kurulmuş olan işletmeye 5.000 TL geri ödemesiz destek sağlanacak.

*İşletme ve yetiştirme desteği kapsamında, Destek programı başlangıç tarihini takip aydan itibaren üçer aylık dönemler esas alınarak geri ödemesiz sağlanan destekten Program ile işletme sahibinin mesleki birikimlerini aktarması için yetiştireceği personel için 150 bin liraya kadar destek sağlanacak olup;

1-*Birinci dönem için 10-29 olan işletmeye 5.000.-TL, 30-75 olan işletmeye 15.000.-TL, 76 ve üstü olan işletmeye 25.000.-TL,

2-*2İkinci dönem için 10-29 olan işletmeye 5.000.-TL, 30-75 olan işletmeye 15.000.-TL, 76 ve üstü olan işletmeye 25.000.-TL,

3-*Üçüncü dönem için 10-29 olan işletmeye 5.000.-TL, 30-75 olan işletmeye 15.000.-TL, 76-150 olan işletmeye 35.000.-TL, 151 ve üstü olan işletmeye 50.000.-TL

4-*Dördüncü dönem için 10-29 olan işletmeye 5.000.-TL, 30-75 olan işletmeye 15.000.-TL, 76-150 olan işletmeye 35.000.-TL, 151 ve üstü olan işletmeye 50.000.-TL

İlgili dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu nezdinde 4(a) kapsamında destek programı başvuru tarihinden önceki 12 ay içinde işletmede istihdam edilmemiş, tam zamanlı olarak çalışan, 1981 yılı ve sonrası doğumlu, personel için destek sağlanacak.

*Makine ve teçhizat desteği, Destek programı başlangıç tarihi itibariyle 6 ay içerisinde satın alınan makine ve teçhizat giderlerinden, yeni veya en fazla 3 yaşında olan makine ve teçhizat 50.000 TL’ye kadar geri ödemesiz destek desteklenir. Makine ve teçhizat yerli malı olması durumunda, destek oranına % 15 ilave edilir.

1-*Tanıtım ve pazarlama desteği kapsamında, E-ticaret sitelerine üyelik ve komisyon bedeli 20.000.-TL

2-*Dijital reklam/tanıtım (sosyal medya reklamları, arama motoru optimizasyonu) giderleri 10.000.-TL

3-*Web sayfası tasarım hizmet bedeli için 5.000.-TL

4-*Tanıtım filmi, televizyon / radyo/ gazete/ dergi reklamları giderleri için 10.000.-TL destek sağlanmaktadır.

5-*Tanıtım ve pazarlama giderleri için 45.000 TL’ye kadar geri ödemesiz destek sağlanır. Tanıtım ve pazarlama desteği kapsamında destek oranı % 75 olarak uygulanmaktadır.

ACAR; “PROJEMİZİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

KOSGEB Denizli İl Müdürü Aziz Acar, “Program kapsamında, Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Desteği ile usta-çırak ilişkisi çerçevesinde yeni zanaatkârlar yetiştirilmesine destek sağlanacak. Programdan faydalanmak isteyen işletme sahipleri 22 Temmuz’a kadar başvurularını gerçekleştirebilir. Hayata geçecek olan programla birlikte kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili faaliyet gösteren işletmeler önlerini daha iyi görebilecek, elde edilen bilgi ve birikimle bu meslekler gelecek nesillere umuyorum ki aktarılacak. Başvuru yapılacak olan meslekler belirlendi. İşletme ve yetiştirme amaçlı destek oranı 150 bin lira, kuruluş işlemleri desteği için 5 bin lira, makine ve teçhizat ihtiyaç desteği olarak 50 bin lira, işletmenin tanıtım ve pazarlama hizmetleri için ise 45 bin lira olmak üzere toplamda 250 bin liraya varan desteklemeden alabilecekler. Tüm yurtta hayata geçen projemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bültenimize abone olun, Gündemden haberdar olun!

Abone olduğunuzda WorldTürk'ün Kullanıcı Sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.
WorldTurk Reklam